In de pers: Leren ventileren met lespakket voor basisscholen

Geplaatst op
Deze week zijn de basisscholen grotendeels weer geopend. Een verademing voor vele ouders en voor kinderen een positieve ontwikkeling. Toch is voorzichtigheid geboden om besmettingen te voorkomen. De veiligheid in de klas hangt veel af van het volgen van een aantal maatregels, waaronder veel en goed ventileren. Dat zorgt geregeld voor onbegrip in de klas, zeker nu het zo koud is! Daarom is het initiatief Leren Ventileren gelanceerd, het eerste educatieve lespakket over ventileren. Econox heeft mogen bijdragen aan de totstandkoming van dit lespakket.

Maak ventileren een gezamenlijke verantwoordelijkheid
“Waarom moet het raam open, het is al zo koud”, zal een veel gestelde vraag zijn door leerlingen deze dagen. kinderen krijgen de maatregels die worden genomen om het ‘veilig’ te houden, zoals veel ventileren, ook mee. “De leerlingen weten dat het nodig is, maar meer begrip en bereidheid helpt om dit op een goede en structurele basis vol te houden. Met het gratis lespakket Leren Ventileren, leren kinderen op een leuke en interactieve manier waarom, hoe en wanneer er geventileerd moet worden. Ook geeft het lespakket praktische tips over ventileren in de winter. Zo wordt ventileren een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de klas en dit maakt het nog leuk ook!” aldus Sebas van Vugt initiatiefnemer van Leren Ventileren.

Eindrapport LCVS
Het initiatief Leren Ventileren is ontstaan na het verschijnen van het eindrapport van het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen. Hieruit bleek dat bij veel scholen de ventilatie (nog) niet op orde is. Daarnaast bevat het rapport een aantal praktische adviezen. Een van deze adviezen luidde: Sturing op (extra) bewustwording en voorlichting aan leerlingen. Dit advies heeft Econox ten harte genomen en samen met een aantal andere bedrijven het lespakket ontwikkeld. “De kennis is gebundeld en daarnaast hebben we de expertise ingeroepen van een bedrijf gespecialiseerd in het uitgeven van lespakketten. Vertelt Anouk Wigchert, communicatieadviseur bij Leren Ventileren.

Lespakket Leren Ventileren
Het lespakket bestaat uit een leswijzer voor de leerkracht, een ondersteunende digibord les, een online spel, een proefje, poster voor in de klas en een extra opdracht. Alles bij elkaar is invulling voor een volledige les. Daarnaast kunnen leerlingen mee doen aan een wedstrijd waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Het lespakket is gratis en aan te vragen via www.lerenventileren.nl.
Volg ons via: