Meester, ik heb het koud, mag het raam weer dicht?

Geplaatst op

Leren ventileren met gratis Lespakket voor basisscholen


Een lespakket over ventileren. Is dat leuk? Ja heel leuk, althans volgens Anneke Oerlemans, lerares van groep 7 bij basisschool de Springplank in Eindhoven. Zij heeft met haar school als eerste het gratis lespakket Ventileren mogen proberen en zij zijn overtuigd: “De kinderen vonden het zeer interessant en de betrokkenheid was hoog. Het is zeker in deze tijd een nuttige les, ook wij ventileren meer via de ramen dan voorheen. Dankzij deze les begrijpen de leerlingen beter waarom dit nodig is.”

Eindrapport LCVS

Het initiatief Leren Ventileren is ontstaan na het verschijnen van het eindrapport van het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op scholen. Hieruit bleek dat bij veel scholen de ventilatie (nog) niet op orde is. Daarnaast bevat het rapport een aantal praktische adviezen. Een van deze adviezen luidde: Sturing op (extra) bewustwording en voorlichting aan leerlingen. “Dit advies hebben wij ten harte genomen en een praktisch lespakket ontwikkeld.” Aldus Anouk Wigchert, communicatieadviseur bij Leren Ventileren. “Het initiatief is volledig bekostigd door vier bedrijven binnen de ventilatie en luchtbehandeling. Dit maakt het mogelijk om het lespakket kosteloos aan alle scholen in Nederland aan te bieden”.

Inhoud lespakket

Het lespakket bestaat uit een leswijzer voor de leraar, een ondersteunende digibord les, een online spel, een proefje, poster voor in de klas en een extra opdracht. Alles bij elkaar is invulling voor een volledig les. Daarnaast kunnen leerlingen mee doen aan wedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen is te laten zien hoe je kan ventileren of waarom je moet ventileren. Creativiteit is gevraagd!
Volg ons via: